Waarom kiezen voor Moswens?

Moswens kwam in 2014 als eerste op de markt met moswanden en mosschilderijen. Na vele jaren experimenteren met mossen, creatieve stijlen ontwikkelen, bevestigingsmethodes uitproberen en kwaliteit waarborgen kunnen we nu trots zeggen dat we een specialist zijn in moswanden en mosschilderijen. Tot op de dag van vandaag blijven we door ontwikkelen aangezien we bol staan van de ideeën. Echter begint het bij de basis: de kwaliteit van het mos. Waarom is het zo belangrijk dat de kwaliteit van het mos en de moswanden  en mosschilderijen goed moet zijn? Aan de hand van voorbeelden leggen we dit graag aan u uit. Vele particulieren en bedrijven kozen voor Moswens. Niet alleen dat het mooie projecten zijn, maar ook dat wij de lat voor de kwaliteit en afwerking van de moswanden en mosschilderijen enorm hoog leggen. Wij houden van details, dit iets wat u terug ziet in onze mos creaties.

Geprepareerd mos

Wij prepareren onze mossen. Dit doen we met natuurlijke zouten zodat het mos volledig brandvertragend is en dat er geen insecten in zullen kruipen. Dit geldt dus ook voor het achterste gedeelte mos wat je in eerste instantie niet ziet. Helaas hebben we al verschillende wanden van ‘collega’ bedrijven moeten verwijderen aangezien deze niet aan de juiste kwaliteit voldoen. Zo kropen er zilvervliesjes, kevertjes en motjes in en ging het mos stinken vanwege de dode beestjes. Dit vinden wij erg om te zien aangezien hiermee de naam van een ‘moswand’ niet ten goede komt. Gelukkig kunnen wij na het verwijderen van deze slechte kwaliteit moswand de klant blij maken met een Moswens kwaliteit. Wij garanderen insectenvrije moswanden en meer dan 15 jaar plezier!

Moswand door Moswens bij AFAS Leusden

Bevestiging van het mos

Moswens werkt 100% natuurlijk, je zal in onze moswanden geen chemische lijmen of middelen aantreffen. Ook het plaatmateriaal wat wij gebruiken in FSC gekeurd zodat u weet dat u een bewuste duurzame aankoop doet. In praktijk komen we moswanden tegen die door ‘collega’ bedrijven gelijmd zijn. Lijm in combinatie met zouten en de structuur van het mos geeft geen lange levensduur.  Door deze combinatie hechten de mossen niet meer en gaan ze los zitten. Ook zorgen temperatuurverschillen en luchtvochtigheid ervoor dat lijmen binnen een aantal jaar gaan los laten. Zoals aangegeven gebruiken wij geen lijmen. Wij bevestigen mos voor moswanden en mosschilderijen met nieten. Nieten zorgen ervoor dat het mos vast zit, zowel nu als over 15 jaar. Wist je dat Moswens meer dan 4000 – 5000 nietjes per m2 verwerkt? Hiermee zorgen we ervoor dat onze moswanden een vaste compacte uitstraling krijgen. Ieder mosplukje wordt met zorg verwerkt om de mooiste moscreatie voor u te creëren.

Wij plaatsen de moswand of het mosschilderij, u bent volledig ontzorgd!

Moswens beschikt over eigen VCA* gecertificeerd montage teams die niets anders doen dan moswanden en mosschilderijen plaatsen. We werken dus niet met ‘inhuur bouwbedrijven / klusjesmannen’ die geen affiniteit hebben met mos. Onze monteurs werken uiterst secuur om beschadigingen aan de bestaande wanden/plafonds te voorkomen. De moswanden komen volledig op panelen bemost bij u aan, zodat u zo min mogelijk overlast ervaart van de montage op locatie. Wij lopen alle naden van de moswand na zodat de wand één mooi geheel wordt. Hier besteden we extra zorg aan, u zult in onze moswanden dan ook geen paneel verdeling gaan terugvinden. Na het plaatsen van de moswand of het mosschilderij zorgen we ervoor dat de ruimte schoon wordt achtergelaten zodat u direct kunt genieten van de mos creatie. Wij zullen pas de mos creatie opleveren als u, en ook wij 110% tevreden zijn.

Moswens mossenmix, niet vergelijkbaar!

Door de jarenlange ervaring kenmerkt Moswens zicht door de diversiteit van mosstijlen. Kiest u voor één effe moskleur of gaat u voor een uitbundige mossenmix. Alles is mogelijk en denken hier graag in mee. Wij zeggen niet voor niets, daag ons uit! In de offerte fase worden we wel eens vergeleken met andere aanbieders. De vergelijking gaat vaak over prijs wat we kunnen we begrijpen, echter ondanks onze scherpe prijzen wordt er niet gekeken naar de kwaliteit, ervaring en verwerking van het mos. U of uw klant wilt toch ook een moswand die over 15 jaar nog steeds een eyecatcher is zonder uitvallende mosplukken?

Praktijkvoorbeeld:

‘U bent opzoek naar een moswand, u ziet meerdere aanbieders en gaat deze vergelijken (dit is heel normaal). Uw voorkeur heeft de mossenmix met rendiermos bolmos en platmos. De prijzen van de moswand van het andere bedrijf en Moswens zijn nagenoeg gelijk. Om een of andere reden kiest niet voor Moswens’

U ontvangt de moswand en u bent blij want het is inderdaad een ‘mix’ van rendiermos, bolmos en platmos. Maar…. als u goed gaat kijken zal u erg teleurgesteld zijn over de kwaliteit van de mossen, bevestiging en opbouw van de mossen en de stijl (geen gevoel/geen natuurlijke uitstraling). Ook ziet u de onderlinge paneel verdeling en ‘hangen’ er veel losse mos plukken aan, wat slordig oogt.


Moswand wat kenmerkend is van een concurrent:

 • Het mos niet door en door behandeld, hierdoor wordt het mos bruin. (vooral de randen van platmos)
 • Omdat het mos niet door en door behandeld is gaan er insecten in nestelen.
 • Het mos gaat stinken aangezien het onbehandeld is.
 • Het mos is statisch geladen wat stof aantrekt, een behandeling voorkomt dit.
 • Het mos is niet brandvertragend dus niet toe te passen in openbare gebouwen.
 • Er zit rendiermos, bolmos en platmos in verwerkt, maar van de mix wordt je niet echt enthousiast.
 • Het mos laat los aangezien het gelijmd is, dit kijkt slordig.
 • Lijmresten zijn zichtbaar op het mos.
 • Het mos heeft een doffe/vale kleur.
 • Veel wortels van het mos zijn zichtbaar i.p.v. de mooie moskopjes.
 • De moswand van het collega bedrijf heeft een maximale levensduur van 2-3 jaar daarna wordt het bruin.

Bekijk hieronder praktijk voorbeelden van concurrenten….

EXTRA notitie: Bovenstaande moswanden zijn NIET door Moswens gemaakt!


Onderstaande sfeerbeelden zijn kenmerkend aan Moswens: (meer voorbeelden hier)

 

Wilt u de kwaliteit met eigen ogen beoordelen? Dat kan, wij nodigen u graag op afspraak uit in onze showroom. Klik hier voor het maken van een afspraak

 

Vragen?

Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Webshop
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp