Klantverhalen

Benieuwd hoe klanten Moswens ervaren?


Lees hier de ervaring van Jessica

Inmiddels wonen wij alweer 8 jaar in ons nieuwbouwhuis. Een heel fijn huis, met een echte leef-keuken erin, zoals ik zo graag wilde. Een keuken met veel lichtinval en dus grote ramen. Vanwege die ramen, harde (betonnen) keukenvloer én strakke inrichting hebben we helaas wel veel galm in de keuken. Vooral bij een feestje of etentje met vrienden loopt van het geluidsniveau steeds verder op.

Ik ging op zoek naar mogelijkheden om de galm te verzachten. Al snel kwam ik er achter dat het geluid continu wordt weerkaatst op al die harde oppervlakken en dat dat dus juist die galm veroorzaakt. In grote bedrijven en musea kwam ik moswanden tegen. De ene nog mooier dan de andere, zou dit ook bij particulieren kunnen? Via wat speurwerk op internet kwam ik op de site van Moswens terecht. Moswens is gespecialiseerd in het maken van moswanden en mosschilderijen. Zowel bij particulieren, bedrijven als zorginstellingen. De showroom zit in Asten, daar werd ik ontvangen door Rens Fritsen, de eigenaar van Moswens, die mij uitgebreid alle mogelijkheden aan moswanden en -schilderijen liet zien.

Moskleur kiezen

De showroom nodigt al meteen al uit om in gesprek te gaan. Er zijn zoveel mogelijkheden! Ik kwam er al snel achter dat de kleuren waar ik naar zocht niet echt standaard zijn. Ik wilde graag iets met mint-tinten samenstellen.

Met Rens zocht ik uit een wand vol stalen 4 bakjes mos uit die ik graag in mijn schilderij wilde laten gebruiken.In de galerij van reeds eerder gemaakte projecten zoeken we samen naar stijlen die ik mooi vindt. Hoe het precies gaat worden, is op voorhand nooit vast te leggen. Een beetje spannend is het dus wel als je de showroom uitloopt en weet dat je mosschilderij na 2 weken klaar zal zijn…

Mosschilderij plaatsen

En dan is het zover; de datum van levering. Vakkundig komen Rens en medewerker Frans de exacte plaats van het schilderij bepalen. Met tape wordt op de muur bepaald op welke hoogte ik het graag wil hebben. Met een lijnlaser worden de ophangpunten waterpas bevestigd. Er worden twee ogen in de muur geboord en vervolgens kan het mosschilderij geplaatst worden. Wat is het spannend als het uit de bus tevoorschijn komt!

Gelukkig verschijnt er meteen een grote glimlach op mijn gezicht. Het is prachtig, precies zoals besproken en vooral weer in een hele nieuwe vormgeving. Het is met recht een mosschilderij; echte moskunst!
Na het bevestigen op de wand wordt het mos nog flink vastgezet. Ook worden de randen netjes bijgewerkt zodat ze perfect strak om de lijst heen zitten.

Resultaat mosschilderij

En hoe is het nu met die galm, vraag je je wellicht af? Helemaal weg is die niet, dat had ik ook echt niet verwacht. We hebben er simpelweg te veel harde oppervlakken voor in de keuken… Maar, de ruimte is qua akoestiek wel veel prettiger geworden. Het geluid klinkt stukken minder schel.
Kortom; hier spreekt een blije klant. Ik kan de persoonlijke manier van werken van Moswens aan iedereen aanraden.

Jessica,  Son en Breugel


Lees hier de ervaring van Joep en Irith

Wij waren al een tijdje op zoek naar een eyecatcher voor in de woonkamer in ons nieuwe huis. Omdat we erg van groen en van planten houden, kwamen we na wat zoeken al snel uit bij Moswens. Via de website kregen we een goed beeld van de mogelijkheden en dat bracht ons bij: een junglewand! Een dergelijke wand sloot precies aan bij onze wensen: veel planten en groentinten, een natuurlijke uitstraling en in zijn geheel toch een strakke look. We hebben telefonisch en per mail contact gehad met Moswens om te overleggen over de mogelijkheden. Hierbij was alles bespreekbaar: de grootte van de wand, de hoeveelheid mos en de hoeveelheid planten, het type lijst en de keuze om wel of geen liaan in de wand te verwerken. Moswens dacht met ons mee en gaf advies op basis van foto’s van onze woonkamer die we doorstuurden. Ook kregen we een goede uitleg van hoe het proces verder in zijn werk ging en hoe het op de dag van montage zou gaan. Na afgestemd te hebben wat onze wensen waren en hoe onze perfecte junglewand eruit zou moeten komen te zien, hadden we een goed gevoel bij zowel de junglewand zelf als bij Moswens en besloten we dus groen licht te geven voor de opdracht!

Plaatsing van de junglewand

De dag van plaatsing werd duidelijk afgestemd. 30 minuten voor aankomst ontvingen we een SMS bericht. Toen zij met de wand uit het busje kwamen, waren we heel erg blij met het resultaat: precies zoals we besproken hadden. Na de wand even bewonderd te hebben, bekeken we allereerst met zijn allen wat de beste plek voor de wand zou zijn. Hierbij werd door de heren een aantal goede tips gegeven en lieten ze enkele voorbeelden zien van resultaat bij andere klanten. Uiteindelijk kozen we er hierdoor voor om de junglewand niet exact recht achter onze eettafel te laten hangen, maar iets schuin erachter, zodat het geheel een wat speelsere uitstraling kreeg en de wand ook meer bij de woonkamer betrokken werd. Een goede keuze!

Bij het ophangen zelf ging Moswens professioneel te werk en maakten ze gebruik van een lijnlaser om ervoor te zorgen dat alles goed waterpas hing. Ook geeft het gebruik van deze lasers nog een extra goed beeld van waar de wand precies komt te hangen, voordat deze echt bevestigd wordt. Voor de bevestiging is er geen ophangsysteem nodig, omdat er door de wand heen in de muur geboord wordt. De schroeven verdwenen tussen de planten en het schilderij hing keurig strak tegen de muur. Bij het plaatsen van de wand kan het zijn dat er hier en daar wat stukjes mos van de wand vallen of er een plant of wat bladeren verplaatsen. Indien nodig wordt dit door Moswens ter plekke nog bijgewerkt. En ze zuigen zelfs de vloer en de randen van het schilderij nog even na.

Het eindresultaat

Nu de junglewand aan de muur hangt, is het resultaat zoals we verwacht en gehoopt hadden: een echte eyecatcher. Iedereen die sindsdien bij ons thuis komt geeft aan dat de wand zo gaaf is! Omdat er gewerkt wordt met echte planten ziet de wand er heel natuurlijk uit en gaat het mooi samen met de andere planten in huis. Wij kozen voor een zwart afgelakte lijst en deze maakt het geheel dan weer mooi strak, wat erg past bij de rest van onze inrichting. Twee mooie bijkomstigheden zijn dat er geen onderhoud nodig is en dat de echo in ons huis sinds het ophangen van de wand een stuk minder is geworden.

Blij met onze keuze

Al met al zijn we heel blij met de keuze voor een junglewand van Moswens en zijn we zeer tevreden over de werkwijze en het eindresultaat. Mocht je nog t

wijfelen over de aanschaf van een junglewand, dan zou je zeker eens contact op moeten nemen met Moswens om de mogelijkheden te bespreken. Je zult al gauw zien dat de junglewand naar jouw wensen samengesteld kan worden. Wij hebben er al erg veel plezier van gehad en hebben dat nog steeds. Het is het waard!

 

Joep en Irith, Malden


Vragen?

Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Webshop
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp