FAQ

We kunnen voorstellen dat u vragen heeft over onze moswanden en mosschilderijen.
De meest gestelde vragen (FAQ  Frequently Asked Questions) over onze producten en diensten hebben we voor u beantwoord.
Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op, we adviseren u graag!

Is het mos echt?

Ja, het is echt mos. Het groeit op natuurlijke wijze en wordt met natuurlijke zouten geconserveerd. Daardoor is het elastisch en heeft het een lange levensduur.

Moet je het mos watergeven?

Nee, het mos is onderhoudsvrij. Het heeft geen water, licht of ander onderhoud nodig. Dat maakt het product zo bijzonder.

Hoelang is het mos houdbaar?

Aanraking en lage luchtvochtigheid beinvloeden de levensduur. Wanneer beiden zoveel mogelijk worden vermeden blijft de moswand gegarandeerd jaren lang mooi.

Leeft het mos nog?

De meeste moswanden op onze website zijn niet meer levend. Dit komt doordat wij het geprepareerd hebben zodat het altijd mooi groen en onderhoudsvrij blijft. Wij hebben ook levende mossen, echter vragen deze bepaalde eisen wanneer deze toegepast worden. Wij adviseren u hier graag in.

Kunnen particulieren ook bij jullie bestellen?

Ja! Het maakt voor ons niet uit of u particulier, bedrijf of instelling bent. Aan ieder project klein of groot, werken we met volle passie en 100% gedrevenheid.

Zit er garantie op het mos?

Wij geven 18 maanden garantie vanaf de aankoop/montage datum. Indien we de moswanden buiten toepassen zijn project specifieke garantievoorwaarden van toepassing.

Blijft het mos altijd zacht? Waarom voelt het mos nu hard?

Onze moswanden creëren wij met de hoogste kwaliteit mos. Door de natuurlijke zouten blijft het mos bij een normale luchtvochtigheid zacht (normaal is 40-60%). Als de luchtvochtigheid in een ruimte lager is dan 30% kan het mos tijdelijk harder worden en is het gevoeliger voor beschadigingen. Dit is met name in de winterperiode: vrieskou buiten en de verwarming hoog. Als het mos lange tijd indroogt kunnen de zouten ‘uitbloeien’. Dit lijkt op een stoflaagje, echter zijn dit zoutkristallen die dan zichtbaar zijn. Als u de moswand met water verneveld. (dit kan met een plantenspuit) dan zullen de zouten weer oplossen in het mos.

Zodra de luchtvochtigheid weer toeneemt (door o.a. buiten regen) wordt het mos weer zacht.

Gaan er insecten in het mos nestelen?

De moswanden behandelen we met natuurlijke zouten. Ondanks dat het een natuurproduct is en blijft, zorgen de zouten in het mos ervoor dat er geen insecten in het mos gaan nestelen.

Plaatsen jullie ook de moswanden?

Ja! Onze VCA gecertificeerde monteurs rijden dagelijks door heel Nederland en Belgie om de moswanden en mosschilderijen te plaatsen. Bekijk hiervoor onze werkwijze

Verkopen jullie ook Los mos?

Ja! Mocht u zelf een moswand willen maken dan kunt u los mos afnemen. We hebben de losse mossen in verschillende doos afmetingen op onze webshop www.mosschilderij.nl te koop

Wat is de levertijd van een mosschilderij?

Door onze specialisatie en groot team van mos kunstenaars kunnen we u snel van dienst zijn. Afhankelijk de afmeting en de compositie kunnen we  gemiddeld leveren tussen de 5 en 20 dagen. Neem contact op met ons voor de actuele levertijd.  Bestellingen via www.mosschilderij.nl worden geleverd tussen de 10 en 15 dagen.

Wat kost een moswand?

De prijs van onze moswanden en mosschilderijen gaan per m2. De prijs van een mosschilderij is afhankelijk de kleur, het type mos en de afmeting van de moswand. Het mos is helemaal onderhoudsvrij. dat wil zeggen dat er geen onderhoudskosten aan een moswand zitten. (Ter vergelijking met een levende planten wand)

Welke opties zijn er voor randafwerking?

Rand afwerking kan met mos of de kopse zijde zwart. Indien wenselijk kaderen we het in met een lijst van hout, metaal . Aangezien wij alles op maat maken is alles bespreekbaar we denken graag mee met de klant.

Kan een moswand buiten geplaatst worden?

Ja! Echter kunnen we niet alle typen mos buiten toepassen aangezien ze voor weersinvloeden te kwetsbaar zijn.  Onze moswand-SKY bestaat uit platmos. Door onze eco-behandeling wordt het mos extra beschermd tegen UV licht. Dit voorkomt verkleuring van het mos. Ook na deze eco-behandeling blijft het mos soepel en zacht.

Hoe wordt het mospatroon bepaald van een mosmix?

Aan de hand van de vele foto’s in onze fotogalerij kunt u een foto meesturen die u aanspreekt. Wij houden deze sfeer dan als leidraad aan. Heeft u andere wensen bijvoorbeeld minder felle kleuren, meer reliëf? Laat het gerust weten wij staan er helemaal open voor! Wij maken het volledig naar wens!

Heeft het mos een akoestische functie?

Jazeker! Het mos heeft een hoge akoestische demping. We kunnen de moswand ook voorzien van een akoestische achterplaat (AkMOStico). Wij adviseren u graag met de juiste oppervlakte om de hinderlijke galm werk te nemen.

Kun je een moswand ruiken?

Onze moswanden zijn een 100% natuur product. Het mos kun je van nature ruiken wat volledig onschadelijk is. De geur neemt geleidelijk af, door de ruimte te ventileren is dit te versnellen. Dit is afhankelijk van de ruimte. In kleine ruimtes zal het sterker waarneembaar zijn dan in grote ruimtes. Mocht u de geur van het mos snel willen verminderen dan hebben we hier een geurneutralisator voor. Dit is in vorm van een spray wat u over het mos kunt nevelen. De moswanden van Moswens hebben een minimale geur in vergelijking met moswanden van concurrenten. Dit komt doordat onze moswanden volledig bewerkt zijn op een natuurlijke wijze. Indien een moswand niet volledig bewerkt is (door en door) kunnen er insecten in gaan nestelen. Deze insecten gaan vervolgens rotten en stinken als deze dood gaan in het mos, ook hebben we gezien dat het mos kan gaan schimmelen. Dit gaat absoluut niet gebeuren bij de moswanden van Moswens. Dit is een zeer belangrijk punt waarom klanten kiezen voor kwaliteit moswanden van Moswens.

Webshop
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp