Subsidie op een moswand

Belastingvoordeel voor ondernemers in Nederland bij investeringen in moswanden

Als ondernemer in Nederland kunt u niet alleen bijdragen aan een groenere toekomst, maar ook profiteren van aantrekkelijke belastingvoordelen door te investeren in de moswanden van Moswens. Deze groene oplossingen dragen niet alleen bij aan een gezondere en duurzamere werkomgeving, maar kunnen ook financiële voordelen opleveren voor uw bedrijf.

Moswand als Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Een van de belangrijkste voordelen is de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Wanneer uw totale investeringen in bedrijfsmiddelen, waaronder een moswand, meer bedragen dan € 2.801 in 2024 (dit bedrag wordt jaarlijks vastgesteld), heeft u recht op deze aftrek. De hoogte van de aftrek is afhankelijk van het totaal geïnvesteerde bedrag en kan aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van uw belastingverplichtingen.

Uw boekhouder of accountant kan u gedetailleerde informatie verstrekken over hoe u kunt profiteren van de KIA en hoe dit uw belastingaangifte kan beïnvloeden. Daarnaast kunt u meer informatie vinden op de website van de Belastingdienst, waar de regels en voorwaarden van de KIA duidelijk worden uitgelegd.

Geen hoge vaste kosten met een moswand

Het is belangrijk op te merken dat, hoewel moswanden niet in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil), ze nog steeds een aanzienlijke ecologische en economische waarde hebben. Veel bedrijven hebben ervoor gekozen om over te stappen van levende plantenwanden naar moswanden vanwege de hoge onderhoudskosten van plantenwanden. Moswanden vereisen geen intensief onderhoud (hoge jaarlijkse kosten) en behouden toch hun esthetische en milieuvriendelijke eigenschappen.

Als u overweegt te investeren in een moswand voor uw bedrijf, staan wij klaar om u te helpen. Ons ervaren team kan u begeleiden bij het selecteren van de juiste moswandoplossing voor uw ruimte en u adviseren over de subsidiemogelijkheden en belastingvoordelen die voor u beschikbaar zijn. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe u kunt profiteren van de voordelen van groen investeren!

Vragen?

Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Webshop
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp