Verzorging van een moswand

Wist je dat onze moswanden volledig onderhoudsvrij zijn? Dit komt doordat onze mossen niet meer levend zijn en wij deze behandelen met natuurlijke zouten. Je hoeft de moswand of het mosschilderij geen water of voeding te geven. De moswand wordt de blikvanger in uw ruimte. Hierdoor bestaat de kans dat (nieuwsgierige) handen de moswand niet kunnen weerstaan waardoor mensen het mos willen voelen of aaien. Ondanks onze zeer compacte en vaste bevestiging van het mos, is de kans op beschadigingen en los zittend mos aanwezig is. Dit is afhankelijk van de locatie. Bij bijvoorbeeld een openbare locatie waar veel mensen langs lopen is de kans op beschadigen groter dan dat het bij u thuis in de woonkamer hangt.

Moswand zelf onderhouden?

Ondanks de moswanden van Moswens geen onderhoud vergen kunt u beschadigingen aan het mos eenvoudig herstellen. Indien iemand er per ongeluk een plukjes mos heeft uitgetrokken dan kunt u het resterende plukje afknippen of het plukje kunt u weer bevestigen (dit zal niet bruin worden). Ook kan het voor komen dat door de lage luchtvochtigheid de natuurlijke zouten gaan uitbloeien. De moswand kijkt dan schraal. Deze witte waas over het mos kunt u eenvoudig weg krijgen indien u met behulp van een plantenspuit (met koud water) over het mos heen nevelt. U zult dan zien dat we moswand weer fris oogt en de moswand of mosschilderij weer helder kijkt van kleur. Mochten er grotere beschadigingen aan de moswand of het mosschilderij zijn dan is het raadzaam om contact op te nemen met Moswens. Wij kunnen de moswand volledig herstellen, ook onze hebben we met onze onderhoudsservice de mogelijkheid om jaarlijks bij u langs te komen zodat uw moswand het hele jaar door een representatieve uitstraling heeft en zijn functionaliteit niet verliest.

Hoe hou je een moswand mooi?

Een moswand of mosschilderij is een gemakkelijk te onderhouden en duurzame optie voor het toevoegen van groen aan elke ruimte. Wij geven u graag enkele tips voor jaren lang plezier van uw moswand:

  1. Voorkom zoveel mogelijk direct zonlicht: Ondanks onze hoge kwaliteit mos wat zeer kleur vast is, zijn sommige mossoorten zijn gevoelig voor direct zonlicht.  UV-licht kan de kleur van het mos lichter maken en de moswand harder laten aanvoelen (indrogen). Zodra de luchtvochtigheid stijgt zal je merken dat het mos weer zacht wordt.
  2. Stof afnemen: hoewel onze moswanden anti statisch zijn en geen stof opnemen, kan het toch voorkomen dat er stof op dwarrelt. Om de Moswand schoon te houden, kun je deze met een stofzuiger op een lage stand. of met een koude fohn schoon blazen. Onze junglewanden met bladeren kunt u afdoen met een plumeau of zachte doek. Echter zal u merken dat dit pas over 4-5 jaar nodig is.
  3. Zorgt voor een juiste luchtvochtigheid: Moswanden gedijen het beste in een vochtige omgeving met luchtvochtigheid van 40-60%.  Om dit stabiel te houden zou je een luchtbevochtiger in de ruimte kunnen plaatsen. Hiermee wordt voorkomen dat het mos harder kan gaan worden. Mocht het mos toch harder worden (komt vaak voor in de winter als de lucht droog is)  dan kunt u de moswand of het mosschilderij bevochtigen met een plantenspuit  om het mos in goede conditie te houden. U zult dan zien dat de witte waas van het mos weer verdwijnt
  4. Gebruik geen chemicaliën: vermijdt het gebruik van chemische producten of schoonmaak middelen
  5. Vraag Moswens de mos specialist: Onze specialisten van Moswens met heel veel ervaring staan voor u klaar

Kun je een moswand ruiken?

Onze moswanden zijn een 100% natuur product. Het mos kun je van nature ruiken wat volledig onschadelijk is. De geur neemt geleidelijk af, door de ruimte te ventileren is dit te versnellen. Dit is afhankelijk van de ruimte. In kleine ruimtes zal het sterker waarneembaar zijn dan in grote ruimtes. Mocht u de geur van het mos snel willen verminderen dan hebben we hier een geurneutralisator voor. Dit is in vorm van een spray wat u over het mos kunt nevelen. De moswanden van Moswens hebben een minimale geur in vergelijking met moswanden van concurrenten. Dit komt doordat onze moswanden volledig bewerkt zijn op een natuurlijke wijze. Indien een moswand niet volledig bewerkt is (door en door) kunnen er insecten in gaan nestelen. Deze insecten gaan vervolgens rotten en stinken als deze dood gaan in het mos, ook hebben we gezien dat het mos kan gaan schimmelen. Dit gaat absoluut niet gebeuren bij de moswanden van Moswens. Dit is een zeer belangrijk punt waarom klanten kiezen voor kwaliteit moswanden van Moswens.

Levensduur moswand

Een moswand van Moswens heeft en levensduur van 10-15 jaar. Deze levensduur kan ook zeker verlengd worden, ons team van onderhoudsmedewerkers helpen u hier graag bij. Wij zorgen ervoor dat onderhoud aan de moswand met veel passie en enthousiasme verzorgd wordt. Enkele werkzaamheden die binnen onze service vallen zijn; controle van de mos bevestiging, verwijderen en vervangen van beschadigde mossen en opvullen van kale plekjes. Ook kijken we of de moswand opgefrist moet worden indien nodig behandelen we het mos met en speciale neutralisator. Mocht het wenselijk zijn dat we uw moswand een Touch-up geven kan dat ook. We kunnen namelijk de moswand voorzien van onze jungleplanten om zo de moswand een hele andere uitstraling te geven.  Neem contact met ons op, onze specialisten vertellen u hier graag meer over.

Vragen?

Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Webshop
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp