Moscelium

Duurzame moscreaties gevormd door Mycelium

Wat is Mycelium?

Mycelium is de vegetatieve structuur van schimmels, bestaande uit een netwerk van draden genaamd hyfen. Deze hyfen doordringen de bodem of ander substraat waarop ze groeien, en dienen als het voedingsnetwerk van de schimmel.

Geen Mycelium maar Moscelium®

Wij combineren de kracht van mycelium met de schoonheid van mos. We gebruiken mycelium als basis om unieke vormen te creëren waarin we onze duurzame moscreaties integreren. Door deze innovatieve toepassing ontstaat er een volledig duurzaam product met een uniek karakter en een positieve impact op het milieu. Onder onze eigen merknaam: Moscelium® by Moswens 

Een mosschilderij van Mycelium.

Bij Moscelium® beginnen we met het kweken van mycelium in de gewenste vormen, die dienen als de basis van onze creaties. Vervolgens integreren we zorgvuldig geselecteerde mossoorten in deze vormen, waarbij we artistieke ontwerpen creëren die de natuurlijke schoonheid van het mos accentueren. Op dit moment bieden we bij Moscelium een selectie van cirkelvormige creaties aan in twee verschillende formaten: 40 cm en 60 cm in diameter. Deze cirkels zijn verkrijgbaar in twee prachtige varianten om uit te kiezen: naturel en in een kastanje gemarmerde look.

Moswens Moscelium®  Variant Naturel

Onze naturel moscelium® cirkels zijn een eerbetoon aan de eenvoud en schoonheid van de natuur zelf. Deze creaties zijn gemaakt van pure mycelium in een witte kleur en mos, waardoor ze een rustieke uitstraling hebben die perfect past in elke natuurlijke omgeving of moderne ruimte.

Moswens Moscelium®  Variant Kastanje

Voor degenen die op zoek zijn naar een meer gedurfde esthetiek, bieden we onze moscelium® cirkels aan in een kastanje gemarmerde look. Door de hyfen meer ruimte te geven tijdens het groeien ontstaat er op een natuurlijke wijze een prachtig gemarmerd effect. Dit effect geeft een warme en uitnodigende uitstraling.

 

Waarom Moscelium® ?

Door mycelium te gebruiken als basis voor onze creaties, profiteren we van de vele voordelen die dit organisme biedt. Mycelium is biologisch afbreekbaar, hernieuwbaar en vereist weinig middelen en energie om te kweken. Door mos toe te voegen, voegen we nog een laag van duurzaamheid en esthetiek toe aan onze producten. Benieuwd naar onze duurzame creaties en hoe Moscelium® de wereld van design en duurzaamheid verenigt? Bekijk onze collectie en leer meer over onze missie op onze website. Samen streven we naar een groenere toekomst, één creatie tegelijk.

Benieuwd naar onze cirkels in 40 en 60 cm diameter? Bekijk onze collectie online in onze webshop www.mosschilderij.nl of neem contact met ons op voor jou duurzaamste project ooit. We kunnen namelijk onze moscelium® vorm in ieder wenselijke afmeting voor u realiseren.

 

Elke moscelium® product is met de hand vervaardigd met liefde voor de natuur en aandacht voor detail, en wordt geleverd met de garantie van kwaliteit en duurzaamheid die Moscelium® kenmerkt.

Vragen?

Of vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Webshop
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp