Waarom kiezen klanten voor Moswens?

10 juli 2022

Moswens kwam in 2014 als eerste op de markt met moswanden en mosschilderijen. Na vele jaren experimenteren met mossen, creatieve stijlen ontwikkelen, bevestiging methodes uitproberen en kwaliteit waarborgen kunnen we nu trots zeggen dat we een specialist zijn in moswanden en mosschilderijen. Tot op de dag van vandaag blijven we door ontwikkelen aangezien we bol staan van de ideeën. Echter begint het bij de basis: de kwaliteit van het mos. Waarom is het zo belangrijk dat de kwaliteit van het mos en de moswanden  en mosschilderijen goed moet zijn? Aan de hand van voorbeelden leggen we dit graag aan u uit. Vele particulieren en bedrijven kozen voor Moswens niet alleen dat het mooie projecten zijn, maar ook dat wij de lat voor de kwaliteit en afwerking van de moswanden en mosschilderijen enorm hoog hebben zitten. Wij houden van details wat u kunt terug zien in onze mos creaties.

Geprepareerd mos

Onze mossen prepareren wij door en door. Dit doen we met natuurlijke zouten zodat het volledige mos brandvertragend is en dat er geen insecten in gaan kruipen. (Let op er wordt vaak gezegd dat het door en door behandeld is, wat in praktijk niet het geval is!)  Dit geldt dus ook voor het achterste gedeelte mos wat je in eerste instantie niet ziet. Helaas hebben we al verschillende wanden van ‘collega’ bedrijven moeten verwijderen aangezien deze niet aan de juiste kwaliteit voldoen waar een klant recht op heeft. Zo kropen er zilvervliesjes, kevertjes en motjes in. Hierdoor ging het mos stinken aangezien de beestjes gingen rotten. Dit vinden wij erg om te zien aangezien hiermee de naam van een ‘moswand’ niet ten goede komt. Gelukkig kunnen wij na het verwijderen van deze slechte kwaliteit moswand de klant blij maken met een Moswens kwaliteit voor meer dan 15 jaar plezier en voor altijd insecten vrij!

Bevestiging van het mos

Moswens werkt 100% natuurlijk, je zal in onze moswanden geen chemische lijmen of middelen aantreffen. Ook het plaatmateriaal wat wij gebruiken in FSC gekeurd zodat u weet dat u een bewuste duurzame aankoop doet. In praktijk komen we moswanden tegen die door ‘collega’ bedrijven gelijmd zijn. Lijm in combinatie met zouten en de structuur van het mos geeft geen lange levensduur garantie. Mossen gaan los zitten doordat het niet meer hecht. Ook zorgen temperatuur verschillen en luchtvochtigheid ervoor dat lijmen gaan los laten over een aantal jaar. Zoals aangegeven gebruiken wij geen lijmen. Mos voor moswanden en mosschilderijen bevestigen wij met nieten. Nieten zorgen ervoor dat het mos vast zit, nu en over 20 jaar. Wist je dat Moswens meer dan 4000-5000 nietjes per m2 verwerkt? Hiermee zorgen we ervoor dat onze moswanden een vaste compacte uitstraling krijgen. Ieder mosplukje wordt met zorg verwerkt om de mooiste moscreatie voor u te creëren.

Moswens mossenmix, niet vergelijkbaar!

Door de jarenlange ervaring kenmerkt Moswens zicht door de diversiteit van mosstijlen. Kiest u voor één effe moskleur of gaat u voor een uitbundige mossenmix. Alles is mogelijk en denken hier graag in mee. Wij zeggen niet voor niets, daag ons uit! In de offerte fase worden we ooit vergeleken met andere aanbieders. De vergelijking gaat vaak over prijs wat we kunnen we begrijpen, echter ondanks onze scherpe prijzen wordt er niet gekeken naar de kwaliteit, ervaring en verwerking van het mos. U of u klant wilt toch ook een moswand wat over 10 jaar nog steeds een eyecatcher is zonder uitvallende mosplukken? Een ander voorbeeld is dat een moswand met de naam Mossenmix een breed begrip is, wat wordt vergeleken met de Mossenmix van Moswens.

Praktijkvoorbeeld:

‘U bent opzoek naar een moswand, u ziet meerdere aanbieders en gaat deze vergelijken (is heel normaal). U kiest voor de stijl mossenmix met rendiermos bolmos en platmos. De prijzen van de moswand van het andere bedrijf en Moswens zijn nagenoeg gelijk. Om een of andere reden kiest niet voor Moswens’

U ontvangt de moswand en u bent blij want het is inderdaad een ‘mix’ van rendiermos, bolmos en platmos. Maar…. als u goed gaat kijken zal u erg teleurgesteld zijn over de kwaliteit van de mossen, bevestiging en opbouw van de mossen en de stijl (geen gevoel/geen natuurlijke uitstraling). Ook ziet u de onderlinge paneel verdeling en ‘hangen’ er veel losse mos plukken aan wat slordig kijkt.

Moswand wat kenmerkend is van een concurrent:

 • Mos niet door en door behandeld hierdoor wordt het mos bruin (vooral randen platmos)
 • Omdat het mos niet door en door behandeld is gaan er insecten in nestelen
 • Het mos gaat stinken aangezien het onbehandeld is,
 • het mos is statisch geladen wat stof aantrekt, een behandeling voorkomt dit
 • Het mos is niet brandvertragend dus niet toe te passen in openbare gebouwen
 • Er zit rendiermos, bolmos en platmos in, maar van de mix wordt je niet echt enthousiast
 • Het mos laat los aangezien het gelijmd is, dit kijkt slordig
 • Lijmresten zichtbaar op het mos
 • Mos heeft een doffe/vale kleur
 • Alle mos delen zijn gebruikt ook de minder fraaie delen van het mos zoals de wortels
 • De moswand heeft max een levensduur van 2-3 jaar dan is het bruin

EXTRA notitie: Moswand NIET door Moswens gemaakt

Montage van de moswanden door Moswens

Moswens beschikt over eigen VCA* gecertificeerd montage teams die niets anders doen dan moswanden en mosschilderijen plaatsen. We werken dus niet met ‘inhuur bouwbedrijven / klusjesmannen’ die geen affiniteit hebben met mos. Onze monteurs werken uiterst secuur om beschadigingen aan de bestaande wanden/plafonds te voorkomen. De moswanden komen volledig op panelen bemost bij u aan, zodat u zo min mogelijk overlast heeft van de montage op locatie. Wij lopen alle naden van de moswand na zodat de wand één mooi geheel wordt. Hier besteden we extra zorg aan, u zult in onze moswanden dan ook geen paneel verdeling gaan terugvinden. Naast het plaatsen van de moswand of het mosschilderij maken we alles weer picobello zuiver met de stofzuiger zodat u direct kunt genieten van de mos creatie.  Wij zullen pas de mos creatie opleveren als u, en ook wij 110% tevreden zijn.

Sfeerbeelden wat kenmerkend is van Moswens stijl: (meer voorbeelden hier)

Gratis moswand offerte aanvragen

 • Mocht u nog niet weten in welke stijl/kleur, wij werken standaard verschillende voorstellen voor u uit.
 • Afmeting gemeten vanaf OP de plint
 • U kunt hieronder 8 foto’s uploaden van de ruimte en wand die u graag met mos wilt bekleden.
  Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, gif, png, bmp, eps, pdf, Max. bestandsgrootte: 16 MB, Max. aantal bestanden: 8.
  Webshop
  Vragen of afspraak maken?

  Stuur ons een bericht op Whatsapp